Kuinka tehdä maukas vihersmoothie osa 2.

Green smoothie recipe no.2 in English on the bottom of the page

Heippa taas,

Tänään on vuorossa toinen versio vihersmoothiesta. Tämä ohje ei ole mistään kirjasta, vaan lähinnä idea, ja lopulliset ainekset on koottu itse.

Ihan täysin viher-vihresmoothien maku saattaa olla tottumattoman suuhun voimakas, ja jopa epämiellyttäväkin. Sanonta kuuluu, että niin kauan kuin todella vihreät ruoka-aineet maistuvat pahalle, on keholla huutava pula juuri niistä aineista ja niiden sisältämistä vitamiineista. Esim. viherjauheiden ja todella tummanvihreiden lehtikasvisten lehtivihreä eli klorofylli on tällainen voimakas ainesosa.

Tiesitkö muuten, että vihreiden lehtikasvisten klorofyllin (lehtivihreä) molekyylirakenne muistuttaa ihmisen veren hemoglobiinia ja näin ollen auttaa rakentamaan uutta, vahvaa verta? Jälleen yksi hyvä syy nauttia paljon lehtivihreää, kuten lehtikaalta, tummia salaatteja, kurkkua, avokadoja, vihreitä paprikoita, papuja, tuoreita yrttejä, parsakaalia, herneitä, kaaleja ja pinaattia.

Jotta  smoothiesta saa maukkaan makuisen, se vaatii yleensä jonkun makeamman komponentin. Viimeksi makeutta saatiin kiivistä ja omenasta. Tällä kertaa se tulee päärynästä ja banaanista.

Vihersmoothie päärynällä

Päärynäinen vihersmoothie

Lehtikaalta 1-2 lehteä, leikkaa paksut lehtiruodit irti
1 päärynä 
1 avokado
kurkkua n. 5-7 cm palanen
puolikas banaani
vettä sen verran, että koostumuksesta tulee mieleisesi
pari jääpalaa

+ jos haluat lisätä vihertehoa, lisää teelusikallinen haluamaasi viherjauhetta. 

Surauta kaikki tehosekoittimessa tasaiseksi ja nauti.

PS. Päärynäkin on ilahduttavan ja yllättävän terapeuttinen hedelmä! :) Siinä on kuori mukaan lukien paljon soluja suojaavia antioksidantteja ja karotenoideja, kuituja, kuparia sekä C- ja K-vitamiinia. Päärynä auttaa ehkäisemään tulehdusta kehossa ja näin ollen ehkäisee omalta osaltaan myös mm. diabeteksen, sydäntautien ja syöpien syntyä.


How to make a tasty green smoothie part 2. 

This time we make the green smoothie taste good by adding some antioxidant and fiber rich pear (and banana).

Green smoothie with pear

Kale, 1-2 leaves
1 pear
1 avocado
Cucumber, 5-7 cm
half a banana
water so that consistency is ok for you
few ice cubes

Mix everything in a blender and enjoy :) 

2 kommenttia artikkeliin ”Kuinka tehdä maukas vihersmoothie osa 2.

Jätä kommentti